Uși de exterior moderne sigure și antiefracție de calitate premium – cea mai bună opțiune de pe piață

Trăim vremuri, în care trebuie să fim atenți la siguranța casei noastre și ar trebui să fim interesați să achiziționăm uși exterioare robuste și sigure cu un grad ridicat de protecție la efracție.

Ușa de intrare în casă trebuie să ne protejeze de zgomot, frig, precum și de hoți.

Cea mai bună soluție pentru a asigura o casă este ușa de exterior de siguranță, cu un nivel ridicat de rezistență și care rezistă la încercările de atac ale spărgătorilor de locuință.

Uși metalice exterior apartament și casă cu transport și montaj

Uși de intrare antiefracție moderne cu finisaje la comandă

Ușile antiefracție sunt fabricate din materiale rezistente, precum oțelul sau tabla zincată, având o grosime minimă de 1.5 mm. Multe dintre aceste uși pot fi întărite sau consolidate cu plăci suplimentare de tablă în zona încuietorilor, pentru a le spori rezistența la forța mecanică.

Cu ajutorul tehnologiilor avansate de securitate, ușile antiefracție de calitate sunt concepute astfel încât să poată fi deschise doar de proprietari sau de persoane autorizate.

Aceste uși vin echipate în mod standard cu dotări excelente, dar pot fi, de asemenea, personalizate cu accesorii inteligente, precum yalele controlate de telefonul mobil sau tastatură cu cod, accesibilă doar persoanelor autorizate. Ușile de exterior moderne pot fi adaptate cu diferite finisaje alese de către client, astfel încât să se integreze perfect în designul arhitectural al casei sau apartamentului.

Aceste modele de uși de exterior sigure și de înaltă calitate reprezintă soluția perfectă pentru vile, apartamente sau instituții comerciale, oferind protecție maximă împotriva accesului neautorizat.

usa metalica apartament

Ușile antiefracție moderne beneficiază de tehnologii avansate și sunt integrate cu sistemele de automatizare a locuinței, oferind astfel un nivel maxim de securitate. Sistemele de închidere fără cheie, precum recunoașterea amprentei sau tastaturile digitale, sunt compatibile cu diversele sisteme de automatizare existente în locuințe.

Aceste încuietori sunt motorizate, permițându-vă să deblocați și să încuiați ușa în spatele dumneavoastră. În cazul unei alarme sau a altor situații de urgență, acestea pot fi înlocuite rapid cu o cheie principală. Aceste alternative moderne și sofisticate oferă acces ușor și convenabil, menținând în același timp cele mai înalte standarde de securitate.

NOU! Yală Inteligentă WiFi Adaptabilă pe Ușile Existente

Încuietoare Smart Wifi deschidere cu telefonul mobil, comezi vocale Google Home, Alexa. Posibilitate de deschidere cu cod și comandă de la distanță prin conectare la internet!
NOU!!!

Ușa Next Cehia diferite culori și modele

Uși de intrare în casă/apartament: Caracteristici principale și recomandări

Ușa de intrare în casă și cea de intrare în apartament, prin casa scării, sunt elemente esențiale cu caracteristici specifice, ce oferă izolare termică și fonică, folosind diverse materiale și parametri de calitate. Pentru a alege corect o ușă de intrare, trebuie să înțelegem ce înseamnă o ușă certificată, și să ținem cont de informațiile utile și sfaturile specialiștilor.

Indiferent că vorbim de intrarea din exterior în casă sau din casa scării în apartament, ușa de intrare merită atenție deosebită, fiind considerată ușa principală.

Pentru o ușă de intrare exterioară în casă, trebuie să ne asigurăm că are performanțe bune în ceea ce privește:

Izolarea termică a ușilor de intrare în casă: Importanța și factorii de influență - o valoare a coeficientului de transfer sub 1 W/mpK este foarte bună

O ușă de intrare în casă de înaltă performanță ar trebui să ofere o izolare termică eficientă, având o grosime minimă a stratului de izolație termică de 50 mm. 

Pe lângă performanțele individuale de izolare termică ale foii de ușă și ale tocăriei, este foarte important modul în care se realizează etanșarea între foaie (blat) și toc. În final, ne interesează performanțele întregii uși, ca ansamblu foaie-toc.

Din considerente de izolare și etanșare, toate ușile de exterior trebuie să aibă garnituri de etanșare împortiva curenților de aer. În general, indiferent de materialele din care sunt realizate, o ușă de intrare în casă din exterior are un coeficient de transfer termic “U” între 1,4 W/mpK și 0,85 W/mpK.

Cu cât valoarea coeficientului este mai mică, cu atât ușa izolează mai bine. O valoare de 1,4 W/mpK (Watti pe metru pătrat-Kelvin) este uzuală (medie), o valoare de 1 este bună, iar o valoare sub 1 W/mpK este foarte bună.

Izolare fonică a ușilor de intrare în casă: Importanța și performanțele de reducere a zgomotului - o valoare acceptabilă este între 35 - 45 dB

Chiar și într-o zonă liniștită, este recomandabil ca ușa noastră de intrare în casă să ofere performanțe bune în ceea ce privește reducerea zgomotului. Dacă ușa este bine izolată termic, este foarte probabil să aibă și bune performanțe de izolare fonică (de obicei, materialele termoizolante sunt și absorbante de zgomot, iar garniturile de etanșare contribuie și ele la izolarea fonică). O valoare acceptabilă pentru performanțele acustice ale unei uși de intrare din exterior se încadrează între limitele Rw = 35 – 45 dB.

Permeabilitatea la vânt și la apă a ușilor de intrare: Importanța comportamentului în fața factorilor meteorologici

Atunci când discutăm despre ușile de intrare exterioare, este foarte important modul în care acestea se comportă în fața vântului, ploii, combinației de vânt și ploaie, precum și a viscolului. Modul de îmbinare a elementelor componente ale foii de ușă, modul de etanșare între ușă și toc, precum și sistemul de închidere al ușii influențează rezistența și permeabilitatea acesteia la apă și vânt.

Rezistența antiefracție a ușilor de intrare: Importanța securității locuinței noastre - indicativul european este clasa RC

Este evident că ușa care asigură intrarea în casa noastră trebuie să fie greu de deschis de către persoane neautorizate, motiv pentru care avem nevoie de o ușă de intrare sigură (antiefracție).

Indiferent dacă este exprimată ca “WK” (Widerstandsklasse) sau ca “RC” (Resistance Classification/Class), clasa de siguranță (rezistența la efracție) a ușii este extrem de importantă. La testarea ușii, se ia în considerare experiența și echipamentul de diverse unelte al persoanei care încearcă să spargă ușa. 

Este important de menționat că orice ușă poate fi spartă, iar diferența între ușile sigure și cele mai puțin sigure constă doar în intervalul de timp în care ușa poate fi spartă și uneltele folosite de infractor.

Având în vedere că ușa este un ansamblu de componente, există multe elemente care contribuie la clasa de siguranță antiefracție a ușii: foaia de ușă, tocul, broasca (sistemul de închidere), balamalele, mânerele, sistemul de siguranță, elementele de vitrare (dacă există). 

Nu în ultimul rând, peretele în care este montată ușa de intrare și corectitudinea montajului contribuie decisiv la rezistența la efracție a ușii.

Ușile fabricate de producătorii consacrați sunt însoțite de documente care garantează clasa de rezistență antiefracție a ușilor, clase exprimate fie în formatul “WK”, fie în formatul “RC”.

TESTARE UȘI ANTIEFRACȚIE RC3 ȘI RC4 (VIDEO)

Ce caracteristici tehnice să avem în vedere la achiziționarea unei uși de intrare?

  1. Izolarea fonică: Verificați nivelul de zgomot care trece prin ușă. Această caracteristică este esențială în special pentru locuințele situate în blocuri cu mai multe apartamente sau pentru ușile de casă amplasate în zone aglomerate.

  2. Coeficientul de transfer termic: Pentru ușile exterioare supuse condițiilor meteo variate, cum ar fi ploaia, ninsoarea sau soarele, este important să optați pentru uși cu rupere termică. Această valoare trebuie să fie cât mai mică, de preferat sub 1.2, pentru a asigura o bună izolare termică. Astfel, se previne formarea condensului atunci când există diferențe mari de temperatură între interior și exterior.

  3. Încuietorile: Acestea reprezintă un aspect crucial pentru securitatea locuinței și protejarea familiei și a bunurilor. Asigurați-vă că yalele, butucurile și broaștele sunt fiabile și că există disponibilitatea pieselor de schimb în cazul în care este necesară înlocuirea lor.

  4. Rezistența la efracție: Pentru ușile metalice de intrare, verificați dacă sunt certificate conform normelor europene EN1627/1630 și respectă clasificările de securitate RC2, RC3 sau RC4. Acestea indică nivelul de rezistență la efracție conform legii 333/2003 din România.

Prin luarea în considerare a acestor caracteristici tehnice, puteți face o alegere informată și sigură atunci când achiziționați o ușă de intrare pentru locuința dumneavoastră.

Alți clienți au fost interesați și de:

Doriti o oferta de pret personalizata?

Uși metalice exterior apartament și case certificate antiefracție. Uși metalice blindate.

Colecția de uși exterioare Waldeck este cunoscută pentru nivelul său ridicat de securitate, izolare termică și fonică. Ușile Waldeck sunt potrivite pentru diverse tipuri de locuințe, inclusiv case, vile, apartamente și instituții publice sau private. Aceste uși metalice exterioare sunt certificate conform normelor europene EN1627 și EN1630, în conformitate cu legislația românească stabilită prin legea 333/2003. Ușile Waldeck fac diferența prin personalizarea lor. Comercializăm uși de exterior fabricate la comandă, adaptate nevoilor și preferințelor fiecărui client. Putem realiza și uși duble în conformitate cu cerințele specifice. Toate ușile de intrare sunt dotate cu izolație fonică și termică, utilizând vată minerală bazaltică ignifugă. Sistemele de închidere cu care sunt echipate ușile metalice de intrare sunt de cea mai înaltă calitate, certificate pentru rezistența la efracție și importate de la prestigioasele companii Ikon AG, Geze GmbH, Basi GmbH sau Keso Elveția, majoritatea făcând parte din concernul Assa Abloy. Firma Waldeck se angajează să ofere produse și servicii de încredere și de cea mai bună calitate, respectând cele mai înalte standarde. Oferim servicii de consultanță și analiză individuală gratuite pentru fiecare client, asigurându-ne că satisfacem pe deplin nevoile și preferințele lor. Gama noastră variată de uși exterioare îndeplinește toate exigențele clienților și se adresează celor mai sofisticate gusturi. Detalii la telefon: 0722 579 818
Phone icon
+40722314441
Va putem ajuta?