Atunci când trebuie să cumpărăm o ușă metalică de exterior, pot apărea îndoieli și insecurități, mai ales dacă nu cunoaștem sectorul comercializării ușilor de exterior. Iată o prezentare generală a aspectelor esențiale și a caracteristicilor cele mai importante de luat în considerare pentru a alege cea mai bună ușă blindată pentru nevoile tale.

Prețul Ușilor de Exterior

Care este prețul corect pentru o ușă de exterior?

Nu există un răspuns la această întrebare: există diferite motive pentru care unele uși sunt mai ieftine și altele mai scumpe. Diferențele sunt date în general de grosimea tablei, calitatea componentelor din care este ușă și detaliile legate de lucrurile care nu se văd la suprafață.

Securitatea Ușii

Atunci când comparăm diferite uși de exterior trebuie să ținem cont de anumite elemente:

Este o ușă încadrată într-o clasă de rezistență la efracție?

Pentru a alege cea mai bună ușă de exterior, începem de la securitate: dar cum stabilim cât de sigură este o ușă de exterior? Simplu, doar verificăm ce clasă de rezistență la efracție i-a fost atribuită și dacă acesta este scrisă/marcată pe ușa de exterior.

Normele de Securitate ale Ușilor Exterioare

Clasele de rezistență la efracție ale ușilor de exterior sunt o categorizare a elementelor de securitate stabilită de regimul de norme (UNI EN 1627). Aceste norme prevăd că ușa este supusă unei serii de teste care diferă în funcție de tipul de instrumente și timpul utilizat pentru tentativa de spargere.

Citește despre clasele de rezistență la efracție aici…. (CLICK)

Izolația Ușii de Exterior

Evaluarea aspectelor legate de izolația termică, izolația fonică, rezistența la vânt și apă este cu adevărat importantă când evaluăm cea mai bună ușă de exterior pe care dorim să o cumpărăm. Aceste calități rezolvă problemele pe termen lung legate de economii la consumul facturilor de utilități și la confortul de locuire.

Alegerea Încuietorii

Încuietoarea ușii de exterior este foarte importantă pentru a înțelege care este cea mai bună ușă de exterior pentru nevoile tale. Există diferite tipuri concepute pentru a asigura diferite niveluri de securitate, dar sunt concepute și în funcție de nevoile specifice ale proprietarilor.

Materiale și Finisaje pentru Ușile de Exterior

Odată ce toate întrebările tehnice și mecanice au fost epuizate, ne putem concentra în sfârșit pe estetică și designul ușii de exterior. În această fază, este necesar să luăm în considerare și câțiva factori cheie.