Folie Geam

Cum calculăm transferul termic prin uși și ferestre din sticlă

Calculul Transferului de Căldură prin Uși și Ferestre din Sticlă

Foliile reflectorizante și solare pentru ferestre reprezintă o soluție eficientă pentru gestionarea căldurii solare, având un impact semnificativ asupra reducerii costurilor energetice și îmbunătățirea confortului interior. Prin urmare, este important să înțelegem indicatorii tehnici ce stau la baza funcționării acestor folii și cum ne pot ajuta să facem alegeri informate pentru locuințele noastre.

Coeficientul de Umbrire (CU)

Coeficientul de umbrire este un parametru esențial pentru evaluarea eficienței unei ferestre tratate termic comparativ cu una standard, fără tratament. Este definit ca raportul dintre căldura solară ce penetrează geamul și cantitatea totală de căldură solară disponibilă. Un CU scăzut indică o eficiență mai mare în blocarea căldurii solare, contribuind la menținerea unei temperaturi interioare mai scăzute în zilele însorite.

Coeficientul de Câștig de Căldură Solară (CCCS)

CCCS măsoară cantitatea de căldură solară ce reușește să treacă prin fereastra echipată cu folie, fiind un indicator direct al performanței termice. Foliile reflectorizante reduc semnificativ acest transfer prin efectul lor de oglindă, limitând cantitatea de căldură ce intră în încăpere. Un CCCS mic este preferabil, deoarece semnifică o capacitate superioară de izolare față de căldura exterioară.

Valoarea U

Valoarea U reprezintă un alt parametru crucial, indicând rata de transfer de căldură prin diferențe de temperatură între mediile interior și exterior. Este exprimată în termeni de căldură trecută prin o suprafață de 30,5 cm² într-o oră, per grad Fahrenheit de diferență. O valoare U redusă semnifică o pierdere minimă de căldură prin ferestre, fiind ideală pentru eficiență energetică și confort termic.

Emisivitate

Emisivitatea măsoară capacitatea unui material de a reflecta sau absorbi radiația. În contextul ferestrelor, o emisivitate scăzută înseamnă că materialul (de exemplu, folia aplicată pe geam) va reflecta mai mult decât absoarbe căldura, contribuind la menținerea unei temperaturi interioare confortabile. Materialele cu emisivitate scăzută, cum ar fi metalele luminoase, sunt deosebit de eficiente în acest sens.

Valoarea R

În fine, valoarea R este inversa valorii U și descrie eficiența izolației unui material. Cu cât valoarea R este mai mare, cu atât materialul este un izolator mai bun, reducând transferul de căldură. Acest parametru este vital pentru evaluarea performanței termice a întregii ferestre, inclusiv a foliei aplicate.

Vezi Magazinul Waldeck Uși Exterior și Folie Geam

Coș de cumpărături
Sign in

Nu ai încă cont?

Phone icon
Sunați!
0722.314.441
WhatsApp icon
Chat