Investiti în Siguranță: Ușa Exterior Antiefracție Certificată pentru Casa Ta

O ușă rezistentă și bine izolată fonic va fi bariera dintre casa dvs. și exterior. Ușile de calitate reduc considerabil zgomotul și vă oferă un mediu intim și relaxant.

În plus, veți dormi liniștit știind că sunteți protejat de orice încercare de intrare forțată în casa dvs.

showroom usi waldeck

Importanța securității: De ce aveți nevoie de o ușă exterioară de înaltă calitate

usa de apartament cu model culoare alb
usa de apartament gri antracit cu model
usa exterior apartament wenge

Uși Waldeck: Cele Mai Sigure Uși de Exterior Testate Antiefracție

Promoție Uși Apartament Luna Februarie - Izolare Fonică 40 dB și Două Yale Antiefracție

Izolare fonică a ușilor de intrare în casă: Importanța și performanțele de reducere a zgomotului - o valoare acceptabilă este între 35 - 45 dB

uși exterior la comandă
uși de exterior cu panouri profilate

Chiar și într-o zonă liniștită, este recomandabil ca ușa noastră de intrare în casă să ofere performanțe bune în ceea ce privește reducerea zgomotului. Dacă ușa este bine izolată termic, este foarte probabil să aibă și bune performanțe de izolare fonică (de obicei, materialele termoizolante sunt și absorbante de zgomot, iar garniturile de etanșare contribuie și ele la izolarea fonică). O valoare acceptabilă pentru performanțele acustice ale unei uși de intrare din exterior se încadrează între limitele Rw = 35 – 45 dB.

Permeabilitatea la vânt și la apă a ușilor de intrare: Importanța comportamentului în fața factorilor meteorologici

Atunci când discutăm despre ușile de intrare exterioare, este foarte important modul în care acestea se comportă în fața vântului, ploii, combinației de vânt și ploaie, precum și a viscolului. Modul de îmbinare a elementelor componente ale foii de ușă, modul de etanșare între ușă și toc, precum și sistemul de închidere al ușii influențează rezistența și permeabilitatea acesteia la apă și vânt.

Rezistența antiefracție a ușilor de intrare: Importanța securității locuinței noastre – indicativul european este clasa RC

Este evident că ușa care asigură intrarea în casa noastră trebuie să fie greu de deschis de către persoane neautorizate, motiv pentru care avem nevoie de o ușă de intrare sigură (antiefracție).

Indiferent dacă este exprimată ca “WK” (Widerstandsklasse) sau ca “RC” (Resistance Classification/Class), clasa de siguranță (rezistența la efracție) a ușii este extrem de importantă. La testarea ușii, se ia în considerare experiența și echipamentul de diverse unelte al persoanei care încearcă să spargă ușa. 

Este important de menționat că orice ușă poate fi spartă, iar diferența între ușile sigure și cele mai puțin sigure constă doar în intervalul de timp în care ușa poate fi spartă și uneltele folosite de infractor.

Având în vedere că ușa este un ansamblu de componente, există multe elemente care contribuie la clasa de siguranță antiefracție a ușii: foaia de ușă, tocul, broasca (sistemul de închidere), balamalele, mânerele, sistemul de siguranță, elementele de vitrare (dacă există). 

Nu în ultimul rând, peretele în care este montată ușa de intrare și corectitudinea montajului contribuie decisiv la rezistența la efracție a ușii.

Ușile fabricate de producătorii consacrați sunt însoțite de documente care garantează clasa de rezistență antiefracție a ușilor, clase exprimate fie în formatul “WK”, fie în formatul “RC”.

Ce caracteristici tehnice să avem în vedere la achiziționarea unei uși de intrare?

foto usa de exterior cu izolatie din vata
izolatie interioara usa exterior

Izolarea fonică: Verificați nivelul de zgomot care trece prin ușă. Această caracteristică este esențială în special pentru locuințele situate în blocuri cu mai multe apartamente sau pentru ușile de casă amplasate în zone aglomerate.

Coeficientul de transfer termic: Pentru ușile exterioare supuse condițiilor meteo variate, cum ar fi ploaia, ninsoarea sau soarele, este important să optați pentru uși cu rupere termică. Această valoare trebuie să fie cât mai mică, de preferat sub 1.2, pentru a asigura o bună izolare termică. Astfel, se previne formarea condensului atunci când există diferențe mari de temperatură între interior și exterior.

Încuietorile: Acestea reprezintă un aspect crucial pentru securitatea locuinței și protejarea familiei și a bunurilor. Asigurați-vă că yalele, butucurile și broaștele sunt fiabile și că există disponibilitatea pieselor de schimb în cazul în care este necesară înlocuirea lor.

Rezistența la efracție: Pentru ușile metalice de intrare, verificați dacă sunt certificate conform normelor europene EN1627/1630 și respectă clasificările de securitate RC2, RC3 sau RC4. Acestea indică nivelul de rezistență la efracție conform legii 333/2003 din România.

Shopping Cart
Phone icon
Sunați!
0722.314.441
WhatsApp icon
Chat
Coș de cumpărături 0
Nu sunt produse în coș
Continuă cumpărăturile
0
Scroll to Top