Folie Geam, Uși Exterior Casă/Vilă

Testarea ușilor și geamurilor. STANDARD EN 356 și EN 1627

Ghidul Complet de Testare a Foliei Antiefracție EN356 și Certificarea Ușilor Clasa RC3 conform EN1627

Evaluarea Performanței Foliei de Siguranță Conform EN356

Testele de rezistență la efracție pentru geamuri cu folie de siguranță sunt esențiale pentru a asigura protecția împotriva atacurilor manuale, cum ar fi impactul cu pietre, sticle incendiare, obiecte grele sau gloanțe de calibru mic. Standardul EN356 detaliază două metode principale de testare:

  1. Testul de Impact cu Bila din Plumb: O bilă de 4.11 kg este lăsată să cadă de la înălțimi variate pe un panou de sticlă standardizat, pentru a simula forța unui atac fizic.
  2. Testul cu Unelte Manuale de Efracție: Evaluează capacitatea foliei de a rezista la încercări de penetrare cu unelte specifice efracției.

Rezultatele sunt clasificate în trei categorii principale, în funcție de înălțimea de cădere și rezistența la impacturi repetate:

  • Clasa P1A: Rezistență testată cu bila căzând de la 1.500 mm, pentru a simula impacturi minore.
  • Clasa P2A: Evaluare la o cădere de 3.000 mm, pentru un nivel mediu de protecție.
  • Clasa P3A: Cea mai înaltă rezistență, testată cu bila căzând de la 6.000 mm, indicând protecție maximă.

Testarea Ușilor Certificate Antiefracție Clasa RC3 conform EN1627

Normele europene EN1627/1630 stabilesc criteriile de certificare pentru ușile antiefracție, concentrându-se pe durata de rezistență la diferite metode de atac manual, inclusiv lovire, îndoire, smulgere sau găurire. Clasificările RC (Resistance Class) oferă un cadru pentru evaluarea timpului de rezistență al ușilor la eforturi de efracție:

  • Clasa RC2: Testată pentru rezistență de 5 minute în laborator, indicând o protecție standard.
  • Clasa RC3 (Focalizarea Articolului): Ușile trebuie să reziste 15 minute la testele de laborator, reflectând o securitate sporită pentru locuințe și afaceri.
  • Clasa RC4: Oferă cea mai înaltă rezistență, cu teste de 20 minute în laborator, adecvată pentru zone cu risc înalt de efracție.

Ușile cu clasificare peste RC4 sunt considerate echivalente cu ușile de tezaur, oferind niveluri excepționale de securitate.

Încuietorile de Siguranță și Componentele Ușii: Separate de corpul principal al ușii, încuietorile și componentele hardware sunt testate conform EN18252 și EN1303, asigurând integritatea și funcționalitatea sistemelor de închidere.

Înțelegerea standardelor EN356 pentru foliile antiefracție și EN1627/1630 pentru ușile certificate antiefracție este crucială pentru alegerea soluțiilor de siguranță eficiente. Aceste standarde nu numai că oferă o bază pentru evaluarea rezistenței la efracție, dar și asigură consumatorilor că produsele selectate îndeplinesc criterii riguroase de testare și certificare.

Magazin Uși Blindate și Folie Geam

Coș de cumpărături
Sign in

Nu ai încă cont?

Phone icon
Sunați!
0722.314.441
WhatsApp icon
Chat