Protejați-vă locuința și familia: Cele mai sigure metode împotriva intrării prin efracție

Descoperă cele mai sigure și elegante uși de intrare pentru protecția casei tale!

usa metalica antiefractie apartament

Siguranța Locuinței împotriva Intrării prin Efracție: Sfaturi și Recomandări

Cu frica și neputința în fața pericolului cotidian, siguranța locuinței devine un deziderat primordial pentru fiecare dintre noi. Nu e o noutate că auzim în fiecare zi despre spargeri și crime care ne fac să tremurăm chiar și în propriile case. Cu toate acestea, avem șansa să prevenim astfel de intrări prin efracție prin adoptarea unor măsuri de securitate pentru ușile de intrare.

În urma unui studiu pe care l-am realizat, am constatat că mulți dintre clienții noștri nu au cunoștințe exacte despre sistemele de securitate montate pe uși și diferențierea lor în funcție de clasa de securitate. Ca experți cu o experiență de peste 20 de ani în acest domeniu, dorim să oferim informații și sfaturi celor interesați să-și protejeze locuința împotriva hoților și incercărilor de intrare prin efractie. În același timp, vom demonta câteva mituri legate de securitate, pe care le-am observat în mentalitatea publică.

Mitul numărul 1: "Nu contează ce sisteme de securitate montez pe ușa, infractorii "profesioniști" oricum reușesc să pătrundă în locuință."

Fals. Hoții vor acționa doar acolo unde raportul profit/timp de pătrundere în locuință este minim, pentru a-și diminua riscul de a fi prinsi. Prin urmare, siguranța unei locuințe trebuie să vizeze prelungirea timpului de acțiune necesar pentru pătrunderea prin sistemele de închidere. Astfel, șansele ca infractorul să fie observat de vecini sau trecători cresc semnificativ. Un hoț “profesionist” poate pătrunde în orice sistem, dar diferența este făcută de timpul necesar pentru a o face, precum și de costurile și eforturile implicate. Sfaturi:

 • Optați pentru sisteme de securitate performante, cu elemente precum oțeluri dure, tratamente speciale și inserții antigăurire.
 • Verificați ca sistemele de securitate să fie certificate conform standardelor europene EN 1303 sau EN 18252, pentru a vă asigura că corespund normelor în vigoare.
usa sparta de hoti

Mitul numărul 2: "Achiziționarea unei uși metalice mă protejează împotriva efracției."

Fals. Potrivit rapoartelor Poliției Române, 90% din spargeri au loc asupra cilindrilor (butucilor) și încuietorilor montate pe ușă, nu asupra ușii în sine. Doar 10% din spargeri sunt realizate prin acționarea cu ranga asupra tocului ușii.

Sfaturi:

 • Dacă achiziționați o ușă metalică, asigurați-vă că sistemele de securitate montate pe ea sunt de înaltă calitate.
 • Cereți informații detaliate producătorilor sau comercianților despre sistemele de protecție montate pe ușă.
 • La montaj, asigurați-vă că tocurile sunt umplute cu beton, nu cu spumă poliuretanică, pentru o protecție mai eficientă.
yale sparte de hoti

Cum se sparg ușile de intrare

Un articol despre importanța sistemelor de siguranță montate pe ușa dvs.

Mitul numărul 3: "Cu cât cheia are mai multe "puncte" (amprente), cu atât cilindrul este mai sigur."

Fals. Numărul de “puncte” de pe cheie este un aspect mai puțin important. Fiecare cilindru este încadrat într-o clasă de securitate, având o rezistență specificată ca timp de efracție. Materialul din care este fabricat cilindrul și prezența știfturilor din oțel sunt factori relevanți pentru securitatea acestuia.

Sfaturi:

 • Asigurați-vă că cilindrul are știfturi anti-găurire (anti-drill) și inserții din oțel tratat special pentru o rezistență mai mare la găurire cu burghiile uzuale folosite de hoți.
 • Verificați că produsul vine cu card de securitate, ce protejează copierea cheilor și conține seria existentă pe cilindru și cheie.
 • Acordați atenție claselor de securitate și certificărilor europene pentru a face o alegere informată.

Mitul numărul 4: "Nu am obiecte de valoare în casă, așa că nu are importanță cum o protejez împotriva efracției. Pe de altă parte, pot să-mi asigur ușa de la intrare împotriva efracției, așa că nu am nimic de pierdut."

Într-adevăr, asigurarea locuinței este necesară și o recomandăm cu tărie. Deși poate părea că nu aveți obiecte de valoare în casă, este important să vă asigurați bunurile pentru care ați muncit din greu. Mai mult decât atât, gândiți-vă la ce ar putea să se întâmple dacă un infractor pătrunde în locuința dvs. în momente în care sunteți acasă sau, mai rău, când sunteți plecat și acasă rămân copiii sau persoane în vârstă.

Sfaturi:

 • Pe lângă asigurarea ușii de intrare împotriva efracției, folosiți sisteme de securitate cât mai performante pentru a proteja integritatea fizică și psihică a dvs. și a familiei.
 • Investiția în siguranță poate fi un efort financiar considerabil, dar viețile dvs., ale copiilor și ale părinților dvs. sunt neprețuite.
 • Alegeți din gama noastră uși metalice pentru apartament sau casă, pentru a vă asigura un nivel sporit de protecție.

Concluzie:

Este important să luăm măsuri concrete pentru a ne proteja locuința și familia împotriva intrărilor prin efracție. Alegerea unor uși de calitate și a sistemelor de securitate performante poate face diferența dintre a fi vulnerabil la hoți sau a le oferi o rezistență suficientă pentru a-i descuraja. Consultați specialiștii în domeniul securității pentru a face alegeri informate și a beneficia de o protecție adecvată. Investiția în securitatea locuinței nu ar trebui să fie neglijată, având în vedere importanța vieților și bunurilor dumneavoastră. Vă stăm la dispoziție non-stop pentru orice informații și sfaturi referitoare la securitatea locuinței și sisteme de securitate.

Pentru a obține permisiunea de a reproduce parțial sau integral acest articol, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: office@waldeck.ro. Proprietate intelectuală a societății SC Waldeck Trading Impex SRL.

Uși metalice exterior apartament și casă cu transport și montaj

Doriti o oferta de pret personalizata?

Siguranță Garantată: Consultanță și Montaj pentru Sisteme de Securitate pe Uși și Ferestre, inclusiv Uși Metalice Antiefracție și Blindate

Echipa noastră vă pune la dispoziție servicii profesionale de montaj pentru sisteme de închidere, fie că aveți uși metalice, din lemn, PVC, aluminiu sau sticlă, fie că aveți nevoie de montaj pe uși noi sau deja existente. Pe lângă montaj, oferim și servicii de deblocare și reparații pentru a vă asigura o funcționalitate optimă a sistemelor de siguranță. În plus, suntem gata să vă oferim consultanță personalizată direct la domiciliul dvs., pentru a vă ajuta să alegeți cele mai potrivite și eficiente sisteme de siguranță, în funcție de gradul de protecție dorit și bugetul alocat. Indiferent dacă doriți să achiziționați o ușă metalică sau să schimbați sistemele de securitate de pe ușile existente, suntem pregătiți să vă oferim sfaturi și soluții adaptate nevoilor dvs. Pentru a beneficia de serviciile noastre, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon 0722 579 818 sau prin adresa de e-mail office@waldeck.ro. Echipa noastră vă stă la dispoziție cu profesionalism și dedicare, pentru a vă asigura siguranța și confortul locuinței dumneavoastră.
Phone icon
+40722314441
Va putem ajuta?