Sfaturi pentru protejarea locuinței împotriva intrării prin efracție. Alege sisteme de siguranță potrivite pentru ușa intrare casă.

CELE MAI SIGURE UȘI INTRARE

CONSULTANȚĂ ȘI DETALII: 0722.579.818 sau office@waldeck.ro

usa metalica antiefractie apartament

Siguranța? Un deziderat primordial al firii umane. Frica și neputința în fața pericolului ne pot distruge echilibrul zilnic. Zi de zi auzim de spargeri sau crime care ne fac să tremurăm în propria casa. Prin evoluția sistemelor de securitate pentru ușile de intrare în locuință, avem sansa de a preveni intrarea prin efracție ăn locuință și de a ne proteja.

Dintr-un studiu pe care l-am realizat a reieșit că multi dintre clienții noștrii nu au o informare exactă asupra sistemelor de securitate (încuietorilor montate pe uși) și a diferențierii acestora în functie de clasa de securitate în care se încadrează. Vom incerca să ne folosim experiența de peste 20 ani în domeniu pentru a aduce informații tutoror celor care doresc să-și îmbunătațeasca sistemele închidere de pe ușile de intrare existente sau sa-si schimbe integral usile apartament. 

Acest articol conține o serie de sfaturi care sperăm că vor fi utile celor interesați sa-si protejeze locuinta împotriva hoților și incercărilor de intrare prin efractiei. Deasemenea vom încerca să demolam o serie de mituri referitoare la securitate pe care le-am remarcat în mentalitatea publică.

Mitul numarul 1:

” Nu contează ce sisteme de securitate montez pe usa, infractorii “profesionisti” oricum reusesc sa pătrundă în locuință.”

Fals. Spărgătorul de locuințe va acționa doar acolo unde raportul profit/timp de pătrundere în locuină va da un risc cat mai mic. Securitatea unei locuințe ar trebui să ia în calcul prelungirea timpului de acționare asupra sistemelor de închidere, astfel încât riscul ca infractorul să fie prins să fie cât mai mare. Cu alte cuvinte, într-adevar, un hoț “profesionist” poate să spargă orice sistem, dar nu este același lucru dacă reușește în 3 minute sau în 30 de minute, timp în care poate fi văzut de vecini sau trecători. Pe de altă parte, una este să reușeasca pătrunderea în locuință folosind doar un șperaclu, iar alta este să aibă nevoie de aparatură costisitoare și zgomotoasă.

usa sparta de hoti

Sfaturi:
Cu cât sistemele de securitate pe care le folosiți sunt mai performante (oțeluri dure, tratamente speciale, inserții antigăurire), cu atât timpul de patrundere î
n locuința dumneavoastra crește. Conform normelor europene, sistemele de securitate trebuie să corespună unor norme în viguare, de regulă să fie certificate conform EN 1303 sau EN 18252.

Mitul numarul 2:

“Achiziționarea unei uși metalice mă protejează împotriva efracției.”

Fals. Rapoartele Poliției Româ ne arată că 90% din spargeri sunt date asupra cilindrilor (butucilor) și a încuietorilor existente pe ușă, nu asupra ușii in sine. Doar 10% din spargeri sunt date prin acționarea cu ranga asupra tocului usii.

Sfaturi:

Daca achiziționați o usă metalică pentru a vă proteja, și nu doar din motive de izolare fonică sau termică, fiți foarte atenți la sistemele de securitate montate pe ea.

De multe ori, producătorii și comercianții de uși metalice montează sisteme de închidere de foarte slabă calitate pe ele pentru a obține un preț scăzut. Cereți informații detaliate comerciantilor despre sistemele de protecție montate pe ușă. Important : Aveți grijă ca la montaj, tocurile să fie umplute cu beton, nu cu spumă poliuretanică!

yale sparte de hoti

Cum se sparg ușile de intrare

Un articol despre importanța sistemelor de siguranță montate pe ușa dvs.

Mitul numarul 3:

” La achiziționarea unui cilindru (butuc), cu cât cheia are mai multe “puncte” (amprente), cu atât cilindrul este mai sigur.”

Fals. Din păcate acest aspect este foarte puțin important, fiecare cilindru fiind încadrat într-o clasă de securitate, respectiv o rezistență a produsului ca timp de efracție. Cilindrul este cel mai important element de pe ușa de acces (acționeaza tot sistemul de închidere). Cilindrii din materiale superioare cu știfturi din oțel sunt mult mai greu de găurit decât cilindrii din materiale moi, din alamă de exemplu.

Sfaturi:

Cel mai important la cumpararea unui cilindru este ca acesta sa aiba: știfturi anti găurire (anti drill), inserții din oțel tratat special care-i conferă rezistență la găurire cu burghiile uzuale pe care le folosesc hoții.

Alte elemente importante la achiziționarea unui cilindru îl reprezintă: seria existentă pe cheie și cilindru, cardul de securitate pentru protejarea copierii cheilor ce trebuie să conțina seria existentă pe cilindru și cheie, stanța sau elementele de identificare ale producătorului ce conferă autenticitatea produsului, eventual clasa de securitate în care se încadrează.

Alte elemente foarte importante în achizitionarea sistemelor de siguranță sunt șildurile și rozetele, acestea protejând cilindrul împortriva atacurilor directe. Șildurile trebuie să aibă o pastilă de protecție asupra cilindrului. Este un element folositor, deoarece atunci când hoțul va încerca să rupă sau să smulgă cilindrul de siguranță, va trebui să îndeparteze în primul rând pastila de protecție asupra cilindrului. În alegerea unui șild sau a unei rozete de protecție sunt importante: materialul din care este executat șildul (șildurile pline fiind mai rezistente de cât cele executate din mai multe felii metalice), grosimea șuruburilor prin care se prind cele 2 părți (un metric 8 este mai rezistent de cât un metric 6 sau 4), cu cât lungimea filetată este mai mare, cu atât rezistența la smulgere a șurubului este mai mare. Șildurile de calitate au imprimată clasa de securitate în care sunt încadrate și norma europeanu de certificare.

Broasca:
La alegerea broaștelor trebuie avută deasemenea în vedere clasa de securitate din care acestea provin. Impresia ca o broasca este cu atât mai bună cu cât are un numar mai mare de “bolțuri” care intră în toc este gresita. Trebuie să aflăm dacă bolțurile sau limba sunt pline la interior, precum și materialul din care aceastea sunt confecționate. Este foarte important acest amănunt pentru a proteja partea laterală a ușii de intrare în locuință. 

Yala aditională:
Este indicat ca la o ușă de intrare în casă să nu stăm doar într-un singur cilindru sau un singur sistem de închidere. De regulă atacul asupra a 2 sisteme de închidere necesită mai mult timp, iar riscul de a pătrunde în casă se diminuează. La alegerea unei yale adiționale există foarte multe variante în funcție de modelul ușii pe care o avem: yale aplicate cu cilindru la exterior, yale îngropate în sistem multi-punct. Este bine de obicei să vă consultați cu specialiștii pentru alegerea celui de-al doilea sistem de închidere pentru a opta pentru cea mai bună variantă.

Mitul numarul 4:

“Nu am obiecte de valoare în casă, așa că nu are importanță cum o protejez împotriva efracției. Pe de altă parte, pot sa-mi asigur ușa de la intrare împotriva efractiei, așa că nu am nimic de pierdut.

Într-adevar, asigurarea locuinței este necesară și o recomandăm cu tărie. Este foarte important să vă asigurați obiectele pentru care ați muncit din greu. Dar gândiți-vă ce se poate întampla dacă infractorul pătrunde în locuințî atunci când sunteți acasă. Sau, mai rău, când sunteti plecat și acasă rămân copiii sau persoane în vârstă.

Sfaturi:

Pe lnga asigurarea ușii de intrare împotriva efracției, folosiți sisteme de securitate cât mai performante, pentru a proteja integritatea fizică și psihică a dumneavoastră și a familiei dumneavoastră.

Chiar dacă efortul financiar câteodată este mare, viețile dumneavoastră, ale copiilor și parintilor dumneavoastră sunt neprețuite.

Alege din gama noastră ușă metalică apartament sau casă

Concluzie:

Este bine ca atunci când luăm hotărârea de a schimba sistemele de închidere să apelăm la firmele specializate existente pe piață și să cerem reprezentanților lor explicații amănuntțte despre produsele care ne interesează. Deasemenea este bine ca produsele pe care le achizitionam să aiba certificări de la foruri existente în domeniul securitatii: VDS, IKS, ISO, certificări EN, acestea diferind ca denumire de la țară la țară în funcție de producatorul sistemelor de sigurantă. La aceste întrebări vă vor raspunde specialiștii în domeniu de la magazinele specializate.

Mirela Bichigeanu
General Manager
Waldeck Trading Impex SRL

Specialiștii societății noastre vă stau non-stop la dispoziție gratuit la numerele de telefon și adresele de e-mail de mai jos pentru orice informații și sfaturi referitoare la securitatea locuinței și sisteme de securitate.

*Noăa: Acest articol este proprietatea intelectuală a societății SC Waldeck Trading Impex SRL. Reproducerea partială sau integrală a articolului fără consimțamântul în scris al autorului contravine legilor în vigoare. Pentru reproducerea articolului online sau în alte mass-media vă rugam contactați-ne la adresa de e-mail : office@waldeck.ro .

Doriti o oferta de pret personalizata?

Consultanță și montaj pentru sisteme de securitate pentru uși și ferestre și uși metalice antiefracție și blindate

Oferim servicii de montaj pentru sisteme de închidere pe usi metalice, din lemn, PVC, aluminiu sau sticl noi deja existente, deblocări, reparații. Oferim consultanță la domiciliu clientului privind alegerea sistemelor de siguranță potrivite gradului de securitate dorit și bugetului alocat pentru achiziționarea unei uși metalice sau schimbarea sistemelor de securitate de pe ușile existente la numerele de telefon 0722 579 818 și prin adresa de e-mail office@waldeck.ro
Va putem ajuta?