Uși Antiefracție Apartament

Rezistenta la spargere a usilor metalice si a componentelor lor

Înțelegerea Clasificărilor Antiefracție: De la WK la RC - Ghidul Tău pentru Securitatea Actualizată a Locuinței

Securitatea locuinței este mai importantă ca niciodată, dat fiind climatul actual caracterizat prin creșterea îngrijorărilor legate de intrările neautorizate și efracțiile. Schimbările în standardele europene de testare reflectă aceste preocupări, oferind atât proprietarilor de locuințe, cât și profesioniștilor din domeniul securității, un cadru clar pentru evaluarea eficacității produselor antiefracție. Tranziția de la clasificările vechi DIN WK la noile clasificări RC, conform standardului EN 1627:2011, marchează un pas important în direcția unei protecții mai bune. Acest articol explorează schimbările aduse de noile clasificări și impactul lor asupra selecției sistemelor antiefracție.

De la WK la RC: Înțelegerea Noilor Standarde Europene

Clasificările vechi, cunoscute sub numele de WK (Widerstandsklasse), au fost înlocuite de noile clasificări RC (Resistance Class) prin standardul EN 1627:2011. Această schimbare nu doar că modernizează sistemul de evaluare, dar oferă și o mai bună înțelegere a nivelurilor de securitate pe care le oferă produsele antiefracție, cum ar fi ușile și ferestrele.

usa exterior antiefractie rc3 culoare neagra

Ce Înseamnă Clasificările RC pentru Ușile Antiefracție?

Clasificările RC variază de la RC1 la RC6, fiecare nivel reprezentând o capacitate crescută de rezistență la efracție. Aceste clasificări sunt determinate prin simulări de atacuri controlate, utilizând o varietate de unelte și metode specifice fiecărei clase. De exemplu, un produs clasificat ca RC1 este testat pentru rezistență împotriva intrușilor care folosesc forța fizică sau unelte simple, în timp ce un produs RC6 este evaluat pentru capacitatea sa de a rezista împotriva atacurilor complexe, efectuate de infractori experimentați cu acces la unelte electrice avansate.

Cum se Efectuează Testele de Certificare Conform EN 1627:2011

Procesul de testare pentru clasificarea RC implică simularea unor atacuri controlate asupra produselor antiefracție, utilizând un set definit de unelte și o durată specificată de timp pentru fiecare nivel de clasificare. Aceste teste sunt menite să imite diferite tipuri de atacatori, de la cei oportuniști până la infractorii experimentați, oferind astfel o imagine clară a nivelului de securitate oferit de produs.

Avantajele Alegerii Produselor Certificate RC pentru Locuința Ta

Optând pentru produse antiefracție certificate conform clasificărilor RC, beneficiezi de o securitate îmbunătățită și de pacea minții că locuința ta este protejată împotriva unei game largi de metode de intrare forțată. Aceste clasificări permit, de asemenea, proprietarilor și profesioniștilor să facă alegeri informate bazate pe nevoile specifice de securitate, garantând că investiția în securitatea locuinței este cât mai eficientă.

Cum să Alegi Sistemul Antiefracție Potrivit pentru Nevoile Tale

Adaptarea la noile standarde europene de testare pentru sistemele antiefracție este esențială pentru asigurarea unui nivel optim de protecție pentru locuințe. Clasificările RC oferă o metodologie clară și uniformă de evaluare, ajutând proprietarii de locuințe să facă alegeri informate. Echiparea locuinței tale cu produse antiefracție certificate conform celor mai recente standarde reprezintă un pas crucial în protejarea împotriva intrărilor neautorizate.

Nu aștepta să devii o statistică

Acționează acum pentru a-ți actualiza securitatea locuinței conform noilor standarde RC. Contactează un profesionist certificat pentru a evalua și îmbunătăți sistemele de securitate ale locuinței tale.
Coș de cumpărături
Sign in

Nu ai încă cont?

Phone icon
Sunați!
0722.314.441
WhatsApp icon
Chat