Foliile de protecție solară previn supraîncălzirea camerelor, economisesc energia și protejează bunurile din casa ta.

Descoperă gama noastră de folii reflectorizante de protecție solară care te ajută să economisești vara energie electrică, iar iarna mențin căldura în încăpere

folie antiefractie geam

Foliile solare și reflectorizante pentru geamuri sunt o soluție eficientă pentru protejarea încăperilor de supraîncălzirea cauzată de razele solare. Acestea reduc consumul de curent necesar pentru răcirea locațiilor în care este folosit aerul condiționat, contribuind astfel la economisirea energiei și reducerea costurilor. În plus, foliile sunt certificate pentru protecția împotriva accidentelor, iar în cazul în care geamul se sparge, acesta rămâne prins în folie, evitând astfel riscul de rănire sau pagubă materială.

Folia Aplicată pe Ferestre Protejează Copii. Sticla nu se împrăștie când geamul se sparge și se evită rănirile accidentale. Beneficii folie geam

folie geam protecție copii

Iată câteva dintre beneficiile pe care le poate aduce folia de protecție solară și antiefracție pentru casele cu copii:

 • Protecție împotriva razelor UV pentru pielea sensibilă a copiilor;
 • Reducerea căldurii din interiorul casei pentru a crea un mediu confortabil;
 • Siguranța copiilor în cazul în care un geam se sparge;
 • Confidențialitate pentru a vă bucura de intimitate fără a compromite lumina naturală;
 • Economisirea costurilor cu energie pentru încălzirea sau răcirea casei;
 • Ușurința în întreținerea geamurilor pentru a avea mai mult timp petrecut cu copiii dumneavoastră.
folie de protectie solara
folie geam oglinda

Economisește energie cu foliile solare și reflectorizante pentru geamuri

 • Reduce supraîncălzirea camerelor din cauza razelor solare
 • Economisește energie electrică prin reducerea necesității aerului condiționat
 • Reduce transferul termic prin ferestre în timpul verii, oferind o temperatură mai confortabilă în interior
 • Oferă intimitate în timpul zilei, fără a compromite vizibilitatea din interior către exterior
 • Reflectă razele solare și reduce strălucirea soarelui, oferind un mediu mai confortabil în încăperi
 • Protejează împotriva razelor ultraviolete cu o eficiență de până la 98%
 • Protejează împotriva spargerii geamurilor, rămânând bucățile de sticlă prinse în folie
 • Universală și compatibilă cu orice tip de sticlă
 • Disponibilă în diferite grade de intensitate a reflexiei solare
 • Îmbunătățește estetica ferestrelor și a clădirilor prin oferirea unei noi imagini.
folie protectie solara geamuri

Folie solară și reflectorizantă pentru geamuri: beneficii și avantaje

 • Reflexie solară ridicată, respingere impresionantă a energiei solare și blocaj al razelor UVA și UVB până la 99%, ceea ce le face unele dintre cele mai eficiente soluții de protecție solară pentru geamuri.
 • Reducerea riscului de spargere accidentală sau intenționată a geamurilor, iar după spargere, geamul rămâne inpenetrabil, prevenind accesul în clădire.
 • Certificare contra-rănirilor conform normelor UE, respectiv EN 12600, oferind o protecție sporită în cazul spargerii geamului.
 • Fără modificarea luminozității naturale din interiorul încăperilor.
 • Oferirea intimității în timpul zilei, datorită efectului de oglindă care nu permite vizualizarea în interior de afară.

Foliile de protecție solară se pot achiziționa în diferite nuanțe de argintiu, bronz sau gri, cu diverse grade de transparență și reflectivitate.

Folia se comercializează pe metru pătrat și are o lățime standard de 1.524 metri, fiind livrată în role de 30 de metri lungime. Este autoadezivă și se aplică pe geam, după îndepărtarea suportului.

Activarea adezivului se realizează prin contactul cu apa, după care se îndepărtează apa dintre folie și geam cu ajutorul unei raclete. Înainte de aplicare, este necesară curățarea temeinică a geamului, pentru a evita depunerea de particule de praf sau mizerie între geam și folia de protecție reflectorizantă.

cladire cu folie solara
folie solara ferestre

Utilizarea Eficientă a Foliei de Geam pentru Intimitate în Timpul Nopții

Obținerea Intimității cu Folie de Geam pe Timp de Noapte: Este Posibil?

Există o dezbatere în jurul existenței unei folii de intimitate pentru geamuri special concepută pentru a fi utilizată în întuneric. Cu toate acestea, există strategii inovatoare prin care puteți valorifica folia de intimitate pe timp de noapte, chiar și în absența unor produse dedicate acestui scop.

Folie de Intimitate pentru Geamuri pe Timp de Noapte cu Iluminare Exterioară

Pentru a maximiza eficacitatea foliei de intimitate pe timp de noapte, puteți opta pentru instalarea unor surse de iluminare în exterior. Aceste folii sunt proiectate pentru a reflecta lumina din mediul exterior, iar adăugarea unei iluminări suplimentare în timpul serii poate contribui la menținerea intimității și după lăsarea întunericului.

Puteți lua în considerare variante precum iluminarea activată de mișcare, sensibilă la lumină sau programată, pentru a vă asigura că sunteți protejat de privirile curioase atunci când este necesar. Prin aceasta, veți putea savura confortul casei dumneavoastră, știind că sunteți ferit de ochii indiscreți, chiar și atunci când luminile sunt aprinse.

Folie de Intimitate pentru Geamuri pe Timp de Noapte cu Iluminare Interioară

În cazul în care iluminarea externă nu este o opțiune viabilă, puteți adopta abordări creative în interiorul locuinței dumneavoastră. Aparatele de iluminat moderne oferă caracteristici precum lumina difuză sau variatoarele de intensitate, care pot contribui la reducerea vizibilității dinspre exterior prin diminuarea luminii interioare în zona geamurilor.

Prin plasarea atentă a lampilor și a surselor de lumină, puteți amplifica acest efect, asigurându-vă că zonele esențiale beneficiază de iluminare adecvată, în timp ce restul rămâne mai puțin vizibil. Astfel, folia de intimitate pentru geamuri, inițial destinată zilei, poate deveni o soluție eficientă pe timp de noapte în majoritatea spațiilor.

Alternativă la Folie de Intimitate pentru Geamuri pe Timp de Noapte: Folii Speciale

Dacă soluțiile anterioare nu sunt potrivite pentru nevoile dumneavoastră, există opțiuni creative care vă pot asigura nivelul dorit de intimitate. Deși nu există produse comercializate sub denumirea de “folie de intimitate pentru geamuri pe timp de noapte”, există folii de geam special create pentru diverse scopuri.

O abordare directă ar fi reprezentată de folia neagră care acoperă integral geamul, oferind atât intimitate, cât și blocarea completă a luminii. Cu toate acestea, majoritatea locuințelor apreciază lumina naturală și senzația de spațiu deschis oferită de ferestre.

O alternativă elegantă o reprezintă foliile decorative care imită aspectul sticlei matuite. Acestea sunt adesea utilizate la geamurile de la parterul caselor sau în clădirile de birouri, oferind un grad sporit de intimitate în zone precum băile. În contrast cu folia neagră, sticla matuită poate fi o alegere estetică pentru soluția de intimitate pe timp de noapte, păstrând în același timp lumina naturală în timpul zilei.

Solicită ofertă
Please prove you are human by selecting the car.

Eficiență Energetică și Confort Cu Folii Solare Pentru Geamuri

Căutarea soluțiilor inovatoare pentru gestionarea eficientă a radiației solare a devenit o necesitate imperativă în domeniul construcțiilor. Printre soluțiile promițătoare se numără și foliile solare pentru geamuri, care integrează eficiența energetică cu confortul și estetica.

Folie Solară pentru Eficiență Remarcată

Foliile solare au evoluat într-o soluție de referință pentru a contracara problemele termice cauzate de radiația solară intensă.

Aceste folii, precum cele reflectorizante Silver și Solar Bronze, nu doar resping căldura excesivă, dar și blochează radiațiile ultraviolete nocive. Acest tandem de eficiență termică și protecție UV asigură un mediu interior mai confortabil și ajută la prevenirea decolorării mobilei și a altor obiecte.

Folie Reflectorizantă pentru Confort Termic

Atunci când căldura excesivă devine o problemă, foliile reflectorizante sunt eroul neprețuit. Prin abilitatea lor de a respinge radiația solară și de a reduce absorbția căldurii prin geamuri, foliile Silver și Solar Bronze contribuie semnificativ la crearea unui interior mai răcoros și mai puțin dependent de sistemele de climatizare. Acest aspect este deosebit de important în sezonul cald, când economiile la costurile de răcire pot fi considerabile.

Estetică și Eficiență în Un Singur Pachet

Dacă vă preocupați de aspectul clădirii dumneavoastră comerciale și de eficiența energetică, foliile reflectorizante sunt soluția ideală. Acestea nu doar optimizează gestionarea căldurii și a luminii solare, dar și transformă estetica fațadei într-o prezență impresionantă.

Cu un impact vizual puternic, aceste folii adaugă valoare estetică clădirii și oferă beneficii sustenabile pe termen lung.

Diversitatea Beneficiilor și Opțiunilor Foliilor Reflectorizante

Gama de folii reflectorizante nu se limitează doar la o singură soluție. Cu opțiuni pentru instalare interioară sau exterioară, precum și variante specializate pentru diferite substraturi, cum ar fi policarbonatul sau acoperișurile din sticlă și plastic, aceste folii sunt adaptabile la diverse cerințe și nevoi.

Gestionărea Eficientă a Radiației Solare

Foliile solare și reflectorizante pentru geamuri au evoluat dincolo de a fi simple elemente tehnologice. Ele reprezintă investiții într-un mediu mai confortabil, cu costuri de climatizare reduse și protecție sporită împotriva radiațiilor UV.

În plus, impactul lor asupra aspectului clădirilor contribuie la îmbunătățirea esteticii și valorii acestora, redefinind standardele pentru construcțiile eficiente energetic ale viitorului.

Cum se montează folia de protecție solară (video)

Ce sunt foliile solare?

Foliile solare, cunoscute și sub denumirea de folii pentru geamuri sunt pelicule subțiri și transparente care se aplică pe suprafața geamurilor pentru a bloca sau reduce cantitatea de radiații solare care intră într-o clădire.

Aceste folii solare sunt concepute pentru a oferi mai mult confort și protecție împotriva razelor soarelui, având mai multe beneficii:

 1. Reducerea căldurii: Foliile solare sunt concepute pentru a respinge o parte semnificativă din energia termică a soarelui, ceea ce ajută la menținerea unei temperaturi mai confortabile în interiorul clădirii. Aceasta reduce folosirea aerului condiționat și contribuie la economisirea energiei.
 2. Protecție împotriva razelor UV: Foliile solare blochează o mare parte din radiațiile ultraviolete (UV), care sunt asociate cu îmbătrânirea prematură a pielii și cu riscul de cancer de piele.
 3. Reducerea strălucirii: Foliile solare ajută la reducerea orbirii cauzate de lumina soarelui. Acestea reduc strălucirea și reflexiile solare, permițând conducătorului auto să aibă o vizibilitate mai bună și mai sigură.
 4. Protecție a interiorului: Foliile solare pot ajuta la prevenirea decolorării și deteriorării mobilei, tapițeriei sau altor obiecte din interiorul vehiculului sau clădirii. Acestea blochează razele UV care pot cauza daune în timp.
 5. Intimitate: Anumite tipuri de folii solare pot oferi și un grad de intimitate, reducând vizibilitatea din exterior către interiorul vehiculului sau clădirii.

Cum funcționează foliile solare:

 1. Reflectarea radiațiilor solare: Foliile de protecție solară utilizează un strat subțire de materiale metalice sau ceramice pentru a reflecta o parte din radiațiile solare. Aceste materiale au proprietăți optice speciale care permit reflectarea razelor infraroșii și ultraviolete, reducând astfel cantitatea de căldură și radiații care intră în interiorul vehiculului sau clădirii.
 2. Absorbția radiațiilor solare: Unele folii solare sunt concepute pentru a absorbi energia solară. Acestea conțin pigmenți sau materiale care absorb radiațiile solare și transformă energia în căldură. Astfel, căldura este reținută în folie și mai puțină energie termică ajunge în interior.
 3. Blocarea radiațiilor UV: Multe folii de protecție solară sunt proiectate pentru a bloca sau filtra radiațiile ultraviolete (UV). Acestea conțin adesea un strat special care absoarbe sau reflectă razele UV. Blocarea radiațiilor UV ajută la protejarea pielii și a obiectelor din interiorul vehiculului sau clădirii de efectele dăunătoare ale acestor radiații.
 4. Dispersia luminii: Unele folii solare utilizează tehnologii care dispersă lumina, reducând astfel strălucirea și reflexiile solare. Aceasta poate îmbunătăți vizibilitatea și confortul vizual în timpul condusului sau în interiorul clădirilor.
 5. Protecție împotriva radiațiilor infraroșii: Foliile de protecție solară pot reduce transferul de căldură prin radiații infraroșii. Acestea pot fi concepute pentru a respinge o parte semnificativă a radiației infraroșii, contribuind astfel la menținerea unei temperaturi mai confortabile în interiorul vehiculului sau clădirii.

Beneficiile foliilor solare

Economii de costuri cu foliile solare: Una dintre cele mai mari beneficii ale foliilor solare este economisirea de bani la facturile de electricitate.

În loc să plătești un furnizor de energie pentru a-ți furniza electricitate, poți produce propriul tău curent electric cu ajutorul foliilor solare. Acest lucru poate reduce semnificativ costurile de energie pe termen lung și poate ajuta la economisirea de bani în fiecare lună.

De asemenea, instalarea foliilor solare poate crește valoarea casei tale. Potențialii cumpărători vor fi încântați să afle că casa lor este echipată cu o sursă de energie curată și ieftină, ceea ce poate face ca proprietatea ta să se vândă mai repede și la un preț mai mare.

Beneficiile foliilor solare pentru mediu: Un alt avantaj major al foliilor solare este impactul pozitiv asupra mediului înconjurător.

Energia solară este o sursă curată și regenerabilă de energie, care nu produce emisii poluante sau contribuie la schimbările climatice. Prin instalarea foliilor solare, poți reduce amprenta ta de carbon și contribui la un mediu mai curat pentru toți.

Doriti o oferta de pret personalizata?

Livrăm și montăm din stoc folie protecție solară, antiefracție și sablată

Asigurăm măsurători, consultanță și montaj pentru folii geamuri solare, de siguranță și certificate antiefracție conform EN356 clasa de rezistență P2A. Vindem folie sablată, solară și de siguranță. Pentru detalii sunați la numerele de telefon 0722 579 818 și prin adresa de e-mail office@waldeck.ro
Phone icon
+40722314441
Va putem ajuta?