Ușă antiglonț rezistentă la atacurile armate

Certificată EN1522 clasa FB3

Uși exterior conform lege 333/2003 uși certificate antiefracție și blindate

usantiglonten1522
lovire usa antiglont berbec

Conform legii 333/2003 ușa antiglonț se poate monta la bănci, case de amanet, unități militare, ambasade sau alte instituții unde se solicită un grad ridicat de siguranță.  

Ușile antiglonț au mai multe straturi din oțel și sunt rezistente la atacurile armate. Testarea FB3 ușilor antiglonț se face prin tragerea a 3 gloanțe cu un revolver de 9 mm de la 10m distanță. Gloanțele se trag grupate pe o latură de 11-12 cm. 

Ușa blindată antiglonț are o grosime de 70 mm. Ușile sunt certificate conform EN 1522 și se pretează în orice locație unde se cere acest normativ de securitate. Blindajul se află pe ambele părți, fiind realizat din oțel. Ușile antiglonț se pot monta la exterior sau interior, având diferite finisaje: panouri laminate din MDF, panouri din oțel inox, panouri din lemn masiv de stejar, fibră rezistentă la intemperii HDEX sau panouri profilate vopsite RAL. 

lovire usa antiglont berbec
finisaj usa antiglont

Video - Testare Ușă Antiglonț pentru Certificare EN1522

Ușile rezistente la atacurile armate sunt izolate la interior cu vată minerală bazaltică, ce conferă izolația termică și fonică a ușilor blindate. Totodată, aceste uși sunt și rezistente la foc 45 de minute. Sistemul de închidere îngropat este robust și rezistent la efracție, închiderea fiind în 19 bolțuri din oțel. Ușile sunt produse de firma Next Cehia și vin însoțite de certificat de testare valabil împreună cu factura fiscală. 

Alți clienți au fost interesați și de:

Ușă metalică intrare apartament cu încuietori antiefracție Germania certificată antiefracție RC3

Uși de exterior cu panouri din fibră din sticlă rezistente la intemperii cu coefiecient de izolare termică 0.8

Uși antiglonț vs. uși balistice: care este diferența?

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a spori securitatea în clădirea dvs. comercială, este posibil să întâlniți diferite tipuri de uși antiglonț care sunt promovate online. 

Acest lucru poate suna foarte atrăgător, dar este important să înțelegeți ce niveluri de protecție balistică vă sunt cu adevărat disponibile înainte de a lua orice decizie.

Nu există o ușă antiglonț 100%

Atunci când companiile promovează uși antiglonț, este important să înțelegem că acestea sunt, de fapt, uși rezistente la glonț. Asta pentru că, indiferent cât de puternică este o ușă, există posibilitatea ca ea să fie perforată de anumite tipuri sau cantități de muniție balistică.

Prin urmare, preferăm să folosim termenul de “uși balistice”, deoarece toate materialele utilizate în fabricarea ușilor au o anumită clasificare în ceea ce privește rezistența balistică.

În industria noastră, standardul de referință pentru rezistența la glonț, iar aceste evaluări variază de la nivelul 1 la nivelul 10, numerele mai mari indicând un nivel mai înalt de rezistență balistică.

Fiecare nivel de evaluare oferă informații importante, inclusiv tipurile de arme cărora materialele pot rezista, calibrele/greutățile (granele) cartușelor pe care materialul le poate rezista și numărul de focuri necesare pentru ca materialul să fie compromis.

Iată câteva tipuri de proprietăți comerciale care pot beneficia de uși balistice:

  1. Bănci și alte instituții financiare
  2. Clădiri guvernamentale, militare și de aplicare a legii
  3. Școli, colegii și universități
  4. Clădiri religioase și spirituale
  5. Spitale și unități psihiatrice
  6. Clădiri de birouri
  7. Magazine și centre comerciale de ultimă generație

În principiu, orice locație unde securitatea este o preocupare, în special în zonele cu un număr mare de oameni, poate beneficia de uși rezistente la glonț.

Utilizarea ușilor balistice pentru protejarea împotriva amenințărilor active

Pentru a preveni amenințările active și pentru a proteja viețile oamenilor, utilizarea ușilor balistice în diferite tipuri de clădiri este esențială.

Indiferent dacă este vorba despre școli, birouri, lăcașuri de cult sau magazine, locurile în care se adună grupuri de oameni pot fi potențiale ținte pentru amenințări active.

Pentru a face intervenția poliției mai ușoară și pentru a reduce riscul de pierdere de vieți, este crucial să se împiedice intrarea infractorilor în clădiri. Acest lucru este cunoscut sub numele de refuzul activ de acces.

Deși alarmele, încuietorile și supravegherea video pot descuraja criminalitatea, acestea nu sunt suficiente în fața cuiva hotărât să pătrundă într-o clădire și să provoace rău.

De aceea, este important să se creeze o barieră fizică care să împiedice forțarea intrării și să țină amenințarea activă în exterior, asigurând siguranța oamenilor până la sosirea autorităților.

Un mod eficient de a realiza acest lucru este prin înlocuirea ușilor comerciale cu sticlă de securitate balistică și cadrul corespunzător. Această măsură asigură că o amenințare activă nu poate pătrunde prin geamuri sau deschide ușile din interior.

Instalarea ușilor rezistente la glonț pentru prevenirea pătrunderii forțate

Chiar dacă probabilitatea unei amenințări active împotriva proprietății dvs. este scăzută, utilizarea ușilor rezistente la gloanțe oferă cel mai înalt nivel de protecție împotriva altor forme de intrare forțată, cum ar fi:

  • Efracție
  • Furt prin forțarea ușii
  • Jafuri induse de tulburări civile

Dacă ușile balistice pot opri gloanțele, imaginati-vă cât de dificil ar fi pentru cineva să-și spargă sau să-și croiască drum prin ele folosind un ciocan, o bară de metal sau orice alt instrument de spargere.

Recomandăm cu tărie instalarea ușilor rezistente la glonț pentru comercianții cu amănuntul de lux, care doresc în mod special să prevină astfel de infracțiuni și să-și protejeze afacerile, având în vedere incidentele tot mai frecvente raportate în știri recente.

Doriti o oferta de pret personalizata?

Consultanță și montaj uși antiglonț, certificate antiefracție EN1627 clasa 3 și 4. Livrare uși antifoc, tehnice și metalice de exterior

Livrăm din stoc o gamă variată de uși metalice de intrare în apartament și casă testate antiefracți și uși blindate. Stoc permanent de uși multifuncționale, tehnice, rezistente la foc. Executăm la comandă uși ALA și uși duble pentru case. Detalii la numerele de telefon 0722 579 818 și prin adresa de e-mail office@waldeck.ro
Phone icon
+40722314441
Va putem ajuta?