Securizarea unei locuinte, presupune montarea sistemelor de siguranta pe toate usile si ferestrele. Daca avem la intrare o usa metalica antiefractie foarte bine securizata. In situatia in care aveti usi de terase sau de balcon si nu exista obloane sau grilaje, este bine ca si aceste cai de acces sa fie securizate, astfel incat sa fie evitata intrarea prin efractie.

La usile de terasa sau balcon se recomanda manere cu cheie sau silduri blindate antiefractie, special creata pentru profile din aluminiu, PVC sau lemn stratificat.

Unul dintre produsele pe care le recomandam, este sildul blindat Ikon S643.

Sild blindat ingust, realizat din otel de duritate mare, ideal pentru usi din profile de Aluminiu si PVC sau lemn. Ambele placi sunt pline, avand o rezistanta mare, fiind aproape imposibil de smuls sau de taiat.

Prinderea se face din interior cu cheie imbus, doua suruburi din otel masiv cu grosimea de metric 8.

Duritatea otelului s-a obtinut prin calirea placilor. Placile sunt robuste si nu prezinta lipiri, sudura sau imbinari, fiind turnate monobloc.

Produsul se poate monta pe orice usa existenta, dar este recomandat in special pentru usile cu rame inguste.

Pe suprafetele din sticla se poate monta folie antiefractie, a carei actiune este mult mai eficienta ca un grilaj. Foliile antiefractie sunt de mai multe tipuri si grosimi, unele dintre ele fiind agrementate conf. EN 356, norma europeana agreata si de Politia din Romania, conform legii 333/2003.

Folia antiefractie si de siguranta protejeaza geamul impotriva spargerii si rezista la cele mai uzuale forme de atac: pietre, rangi, sticle incendiare, explozibil etc. Folia antiefractie si de siguranta se poate monta pe absolut orice suprafata din sticla (geam termopan, sticla securizata, low-e), deoarece in cazul in care geamul se sparge, cioburile raman prinse in folie, evitandu-se ranirile accidentale. Chiar si dupa spargere folia actioneaza ca o bariera si practic este imposibil ca infractorul sa aiba acces in incapere.

Folia antiefractie este transparenta si nu se vede cand este aplicata pe geam. Nu modifica proprietatile geamului si nu este vizibila. O alta calitate a foliei antiefractie si de siguranta este acea ca retine 98% din razele ultraviolete care deobicei deterioreaza fibrele, mobilierul si tesaturile. Folia antiefractie pentru geamuri se poate monta atat pe usi, cat si pe ferestre.