Folie Antiefractie

Folie antiefracție și de siguranță pentru geamuri. Certificată conform EN 356. Potecție garantată împotriva spargerilor și intrării prin efracție!

Conform legislației în vigoare foliile de securitate sunt agrementate și omologate în România și UE. Foliile antiefracție corespund cerințelor Legii 333 / 2003 și H.G. 301 / 2012 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Foliile rezistente la atac manual sunt autorizate de ICECON S.A. conform normativului european EN 356 clasa P2A. Deținem Agrementul Tehnic nr. 016-06/464-2014 și Avizul Tehnic aferent emis de CTPC.

Procesul de fabricație este conform cu cerințele sistemului de management al calității ISO 9001.

Ferestrele și ușile vitrate reprezintă veriga slabă a securității clădirilor și apartamentelor. Geamurile sunt cele mai expuse la orice tentativă de intrare prin efracție. Protejarea ferestrelor și ușilor cu geam este esențială în orice clădire, casă sau apartament.

În partea de jos există un material video cu instrucțiuni de montaj pentru folia antiefrație și solară, în care în care achiziționarea se face fără montaj. Societatea noastră oferă și servicii de montaj pentru folia antiefracție și solară.Foliile antiefrație se vând la metru pătrat, iar pentru calculația suprafeței sunt necesare dimensiunile aproximative ale sticlei (lățime x înălțime).

Folia antiefracție este de mai multe tipuri și diferă în funcție de grosime. Folia cu grosimea de 350 de microni este certificată conform normelor europene EN 356 clasa 2PE, agreată si de Poliția din România în conformitate cu legea 333/2010 privind paza bunurilor și valorilor.

Foliile sunt certificate și conform EN 12600, contra-rănirilor.

Înlocuirea geamurilor existente cu geamuri antiefracșie este foarte scumpă, metoda cea mai eficientă fiind aplicarea unei folii antiefracție pe geamurile existente.

Folia antiefracție– protejează geamul la cele mai uzuale forme de atac: pietre, răngi, sticle incendiare, explozibil, etc.

Folia antiefracție pentru geamuri este transparentă sau poate fi folie combinată antiefracție și solară. 

Întreținerea și curățarea foliei antiefracție se face cu ajutorul metodelor uzuale: spălare cu săpun, apî, spatule, etc. Nu se recomandă folosirea solventilor sau substantelor chimice pe geamurile pe care a fost aplicată folie antiefracție.

Folia poate fi achiziționată, iar montajul se poate face chiar de către beneficiar (detalii AICI). 

După spargere, sticla actionează ca o barieră impenetrabilă, iar infractorii nu pot pătrunde în clădire. Un alt rol important al foliei antiefracție este că aplicată pe geam este contra-rănirilor. Sticla spartă rămâne prinsă în folie. 

Galerie imagini folie antiefracție și contra-rănirilor: 

Deasemenea, se recomandă aplicarea foliei pe vitrine, uși din sticlă, uși metalice cu geam, uși din PVC sau tâmplărie de aluminiu și ferestre deoarece protejează împotriva efectelor undelor de șoc (in cazul unei explozii în fata imobilului, geamul nu se sparge).

Testarea foliei se face prin lovirea cu o bilă din oțel care lovește suprafața de sticlă cu o putere echivalentă cu 4 tone forță (detalii despre testare AICI). 

Se recomandă montarea foliei de securitate pentru de siguranta în școli, grădinite, instituții, balcoane, balustrade cu geam, partiționari din sticlă etc.

Folia de securitate actionează și este mai eficientă ca un grilaj pus la geam. Chiar și atunci când sticla se sparge, cioburile răman prinse în folie și nu se poate intra în cladire.

Avantajele aplicării foliei antiefractie pe sticlă

 • reduce riscul de spargerilor accidentale și intrării prin efrație
 • certificată clasa 2 si 3 de securitate
 • rezistă la atacul cu obiecte grele, cum ar fi pietre, cărămizi, sticle incendiare, explozibil
 • geamul rămâne impenetrabil, chiar și după ce este spart
 • evită rănile cauzate de sticla spartă
 • protecție împotriva efectelor undelor de șoc (explozii/accidente în fața imobilului)
 • se poate folosi pentru orice tip de geam
 • scade riscul intrării prin efracție sau rănilor cauzate de spargerea sticlei
 • sunt la fel de sigure ca grilajele care se pun la ferestrele sau ușile cu geam
 • certificate și acreditate in conformitate cu DIN EN356
 • protecție cu până la 98% pentru razele ultraviolete

Folie antiefractie – VIDEO

Montaj Folie antiefractie – VIDEO

Folie de siguranță- caracteristici tehnice

Folie de securitate – caracteristici tehnice

Va putem ajuta?