Foliile de siguranta si antiefractie vs foliile de control solar?
Principala diferență dintre folia pentru geam antiefracție și cea de protecție solară este dată de grosimea acestora. Pentru a absorbi loviturile și impactul cu obiecte grele, foliile de siguranță sunt mult mai groase în comparație cu folia solară care se aplică pe geamuri. Majoritatea foliilor solare au o grosime de 1.5 mil comparativ cu cele antiefracție care au grosimi de la 2 mil până la 12 mil (300 microni).
Obiectivul principal al foliilor de protecție solară este acela de a respinge căldura și de reduce stălucirea soarelui, precum și a bloca razele ultraviolete. Rolul foliilor de securitate este acela de a acționa ca o plasă de siguranță păstrând cioburile prinse în folie și evitând rănirile.
Foliile antiefracție împotriva rănirilor au grosim de 2, 3 și 7 mil și sunt proiectate pentru a asigura protecția în cazul spargerii accidentale a geamului. Cele groase, antiefracție au grosimi de 8, 11 și 12 mil și sunt gândite să reziste la impact puternic cauzat de explozie, calamități naturale, cutremur, uragan sau folii antiglonț de calibru mic.
Atât foliile de protecție solară, cât și cele antiefracție vin lipite pe un suport și sunt autoadezive. Partea care se dezlipește de pe suport se aplică pe interiorul ferestrei și se activează atunci când este stropită cu apă. Cu ajutorul unei raclete trebuie scoasă apa dintre fereastră și folie. Pot rămâne bule care se evaporă între 1 – 3 luni în funcție de grosimea foliei.